Monday, January 11, 2010

Silap siapa ye?? guru, murid atau soalan Matematik??


Salam semua...


Entry kali ni lebih berkisarkan kepada akademik..disebabkan bidang aku ialah pendidikan Matematik, aku tertarik dengan apa jua yang berkaitan dengan Matematik..hehe..kadang2 aku pun x faham kenapa org kata Matematik tu subjek yg paling sukar..hmm..xpelah kita sedia maklum terdapat lebih kurang tujuh kepelbagaian kecerdasan termasuklah mereka yg cerdas dlm Matematik..

Apa yg ingin aku bincangkan di sini ialah tentang kesalahan2 pelajar dalam soalan2 Matematik. Aku bukan nk memalukan sesiapa. Barangkali ini boleh menjadikan kita berfikir sejenak..silap siapakah sebenarnya yang mendorong kepada kesalahan2 berikut. Adakah ianya silap murid?? guru?? atau soalan itu sendiri?? Bila aku tgk jawapan yg diberikan, nak tergelak pun ada..hehehe..




Nota kaki:
*ade discuss pasal ni kat FB dgn kwn2, kalo mau tau ape yg kitorg bincangkan..jgn lupe add

17 comments:

fya zainal said...

salam~
hehehhe bebudak kha yg jwb??
musti terlebih pandai ni heee...

1)hahhaha sin tu xda kaitan napa dia p padam 'n' tu haaaaaa dh tu jd six huahahhaha..aku lucu^^ sori

2)hahahha dia dh jumpa tu 'x' tu

3)yg ni..dia betul2 expand soklan tuh..heee

maybe bebudak ni tak paham kot??eiikkkk???heee^^

fya zainal said...
This comment has been removed by the author.
n@m@n said...

salam dari chekgu add math..

ermm..kita kurang pembudayaan matematik

AcanCapik said...

bijak tapi tak betul. kan?

zara said...

alamak.. macam add math jer. taknak la, tak teror~ huhu

ezzati said...

hehe..aduhaii.penah jd cekgu gak dlu..time tu slalu tgk lukisan dak2 ni utk release tensen..hehe..

p/s: suka math jugak..my fav subject

Ena said...

he3x.. selalu bebudak jwb cam tu bile depe x tau nak jawab aper.. jd dorg tulis aper yg ader kat kertas tu & ikut suke dorg jer.. janji kertas x anta kosong.. tul tak?

TiTin said...

comelnye bdk2 tu menjawab soklan..ni sure dlm kelas diorg dok berangn kt tmpat lain..sbb tu, bile exm,main hentam jwb je..dlm hal ni, cikgu kena tegas sket n fokus kt bdk2 yg nmpk tak paham ngan subjek tuu...
btw, i also loike math...

JieJie said...

huhuu...mereka sgt terel B.I...tp x der pemahaman...:)..sokong ena...selalunye..dorang dah blur nak jawab..tu yg buat gitu.:)

ada said...

oooo, i love math too!!!.. tapi sekarang dah tak pandai sebab dah lama tak buat latihan..

[biru][pink] said...

hahaha... klakar klakar...
gelak guling2

mukasurat17 said...

pandai budak ni jawapan...
secara mathematically mmg salah...
tp klu ni teka-teki..mgkin betul..
lawak2...hhahahahha

lionteen said...

hehe..
bgus gak jwpn2 tu..

dk-mie said...

kekekek..another entry yang buat saya nak tergelak guling2 tp cover supaya nmpk diri ni cikgu yang budiman.

Saya pon cikgu maths..penah gak terserempak ngn jawapan2 yang terlebih bijak camni..hehh mereka studnts yang mmandang maths dari sudut lain.Bijak..bijak..

nabihah zulhemay said...

salam. ahhahaa
teringat psl math. saya mmg tak ngam langsung dgn math... perrghh.
naseb baiklah course yg sy amik skrg x pyh berdepan dgn math yg membingungkan itu. ahaks.
tapi ade satu subjek sem depan kene amik. statistics! harap-harap otak saya tak jadi sarkastik lah nak menjawabnya

cheapprettythings said...

hi there!
nak pinjam pic ni buleh x??

sgt lawak! haha

-wanie

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡

Related Posts with Thumbnails