Tuesday, January 26, 2010

Ape yg perlu ada pada lelaki utk menjadi idaman sang wanita??

Salam semua..

1st of all, thanks for your voting..keep voting sbb aku sendiri pening kepala nak pilih top5 candid photo terbaik..

Esok aku akan jumpa supervisor aku buat kali ke3 n insyaAllah aku akan bincangkan ttg progress bab 1 aku..dan semasa aku menulis en3 ni aku sebenarnya sedang menyiapkan bhn2 yg akan aku tunjukkan kpd beliau esok..sedang ake menulis, tetiba aku terfikir, bila agaknye aku mahu mendirikan rumahtngga..umur pun dh nak masuk 27 (27??? adoyai..dh sesuai kawen sbnrnye)..hmm tp xpelah, muka mcm 21 tahun..hahaha..sttment x bole blahh..

Walau apepun, aku terfikir ciri-ciri lelaki bagaimana yg perempuan lihat ..slm ni aku ada gak approach perempuan yg aku rasa aku dah cukup baik dgn dia tp malangnya kena reject.. =( sbb tu aku perlukan kepastian...almaklumlah aku bukannye mahir sgt dlm benda2 mcm ni..that's why aku minta pendapat kwn2 lain so that aku leh improve diri aku from time to time..aku ade senaraikan ckit ciri-ciri seorg lelaki yg menjadi pilihan wanita..cuma aku x tau yg mane satu paling penting

1. lelaki yg mmpunyai rupa paras yg kacak
2. lelaki yang memiliki harta
3. lelaki yang baik hati budinya
4. lelaki yang sempoi dan kelakar
5. lelaki yang skema
6. lelaki yang tough susuk tubuhnya

harap2 kwn2 especially kawan2 kaum hawa dapat mbntu so that aku lebih memahami perempuan..

26 comments:

Ery Farieha said...

lelaki skema? ohhh x suke :P

♥♥..fLoWeRgEnUiNe..♥♥ said...

lelaki yang memahami n amik berat..
mengongkong tp tak terlalu mengongkong nnti jadi kingkong..nngehehe...

DAYANA said...

lelaki yg baik budinya.. low profile... kerjaya tetap..x kisahla kerja ape2 pun..yg penting bekerja..
yg x kedekut..n x asek complain je n yg penting bukan panas baran

ezzati said...

samela umur kita..
yg penting jujur kot..hormat perempuan :)

kasihkuamiera said...

sy suke lelaki yg pndai membawa diri..kemas n pembrsih
penyabar n matang

Dayangku Army said...

kamu lelaki umur 27 pon kire ok lagi kalo tak kawin. Saya yg dh 27 ni pon tak kawin2.lagi tekanan. Haisssshhh

Rasanya, 'perhatian' yang secara umumnya semua perempuan dambakan. Be more sensitif pada perkara2 yang kecik2.Tahu je la pompuan ni sekecil2 benda dia nak ingat.Daripada tarikh pertama kali dpt sms dr kamu sampailah ke tarikh ulangtahun hubungan.Haha!

Saya penah wat entry pasal benda2 yg sy inginkan dr bf saya (i think hampir sume pompuan nak juga).Koz dia pun mcm..nak ikut kepala dia je. T_T

http://dk-amy.blogspot.com/2009/11/48-benda-yang-saya-idamkan-dari-si-dia.html

Jard The Great said...

lelaki perlu memahami.. ku rasa itu da cukup kot. =p

FarhanaDr said...

Hmmmm.. Tak kesah pn mcm mane sbnrnya, as long as dia sayangkan kita, blh terima diri kita seadanya.. ;)

zara said...

za suka nombor 3 & 4. :)

KePOchi LaTTe said...

Lelaki yang sempoi dan kelakar...and of course lelaki yang tahu bila untuk act gentleman depan aweknya..perempuan bukan semuanya demand but then they only need a simple guy that can handle things that they cant handle n share their feeling through out everything...give n take r the most important thing...
owh...kakak saya pun 27 n masih mencari...sama seperti kamu... 8)

ada said...

bukan yang kacak, sebab nanti hati bergocak kerisauan,
bukan juga yang berharta sebab nanti hati jadi leka..

cuma biarlah, boleh menyayangi isteri sejujur hatinya, boleh imam ketika solatnya, dan juga boleh mengajar dan membentuk apa yang salah.. :)

@juera said...

i like kt lelaki yg sempoi & kelakar..yg baik of coz..skema owh no!tidak sma skli..kacak x pting pon..tp klu dpt satu bonus la..tough susuk tubuh??uishhh..mcm sazali samad ker??haha..not my taste aslkn tinggi skit pd sy n x gemuk x kurus sgt..

TiTin said...

i sgt2 tak suka lg skema..kalo ada terus i rejek..hehe..
kalo bole, biarla yg kelakar sket..so, takdela bosan bile berborak ngan dia kann..
rupa paras tu, tak penting sgt as long as sedap mata memandang..:)
taste yg sebenar - tggi, itam manis n bile tgk sekali, rasa nk tgk 2-3-4 -5 kali...hehehe..

u tak tua lglaa...27 tu okla for guys..kalo pompuan cam i ni, leh jd andartu..uwaaa...

Qismina said...

bagi qis.. qis perlukan perhatian dan kasih sayang dia.. baik dan diterima keluarga qis.. kalu nak diterima keluarga qis.. dia tue mestilaa yang tahu agama, sopan, dan menghormati.

[biru][pink] said...

hurm
beragama, supaya boleh membimbing keluarga, boleh menjadi imam.
pertahankan keluarga
kita akan berasa selamat bila duduk dengan dia
gentlemen!

nomethayati said...

for me,i just wanna lelaki yang jujur n caring...n yg pling pentg boleh guide ke jalan yang benar=)
but some of the wanita memandang karier sesorg..bukan materialistik but as jaminan=p

halim said...

wah..thanks my friends for your opinion..skrg saya rasa mcm sedikit apa yg wanita mahukan terhadap bakal pasangannya..tq again

Puteri Mahsuri said...

Asslamualaikum...

'menjadi idaman wanita?'

ya, mungkin ramai yang belum tahu...
wanita ni ada dua jenis ada. wanita pertama - wanita sukar kawal nafsu. wanita kedua - wanita boleh kawal nafsu.
wanita pertama terlalu banyak bahagian ad yang pentingkan harta saja, ada yang pentingkan wajah dan banyak lagilah. wanita kedua hanya beberapa bahagian saja tapi wanita kedua ni terlalu memilih. kalau wanita kedua ni nak lelaki idaman seperti kacak (dipandangannya saja), baik, taat, soleh (bukan perokok, kaki botol, kaki perempuan, penagi dadah, dll), memahami, rajin, bertanggungjawab dan sebagainya... wanita pertama & kedua berlainan sikap... wanita pertama (2 bahagian) -kurang baik dan paling teruk. wanita kedua (2 bahagian) - baik dan paling baik.

aimanjafre said...

salam..
saja singgah. hee

saya pentingkan baik dan kelakar.
tapi kalau sentiasa buat lawak bodoh pun tasuka jugak..
hekhek

just be urself..
pasti ada perempuan lain yang akan suka kamu..

amalina afif afandie said...

oada saya, rupa paras bukan ukuran.. apa ada pada rupa paras if hati busuk?:)
pokok pangkalnya semua pada hati.
:)

Anonymous said...

aku vote for http://princess-williana.blogspot.com

saiful said...

vote for http://princess-williana.blogspot.com

siti norfatiha said...

menjadi diri sendiri adalah yang terbaik..

sebab kalau kamu asyik fikir kriteria ape yg penting & berusaha ke arah itu,tu dah mcm tak jadi diri sendiri..

contoh, kamu tak kelakar pun..tapi sebab ramai kata kelakar adalah kriteria penting, kamu try jadi kelakar..

percayalah..sampai 1 tahap, kamu akan "penat"..

cinta itu bukan kompromi..ia lahir dari dalam diri sendiri..

ada yg awal jumpe jodohnya, ada juga yang lambat..tapi Allah dah janji kan manusia itu berpasang-pasangan..

so, usahalah jadi diri sendiri..

=)

norashikin rahmat said...

senang je.
jodoh pertemuan, di tangan Tuhan.
sy xleh nak describe macam mana seorang lelaki yang diperlukan wanita sbb sy ada prinsip sy sendiri, tapi sy suggest anda carilah bku 'aku terima nikahnya' oleh ustaz Hasrizal (saifulislam.com) dan Pemilik Cintaku oleh Fatimah Syarha. cailah kat bookstore, survey dalam internet. Dari situ, bukan sahaja anda dapat tau apa yang si dia mahukan dari anda, tapi anda juga mendapat apa yang anda perlukan.

Yang menentukan tu adalah Yang Di Atas, jadi, tanyalah Dia. :)

EyEdA said...

hurm
meh sini aku gtaw ko
lelaki tu mstila low profile
(even ko tgh wat phd skunk kn)
x perlu kacak hensem bergaye ke hape
yg pnting sdap mata memandang..
sbb nk idop ngn dia lame kn..
lg 1..
cigu kimia ak kate..
jgn tggl solat..
itu yg pnting beb

Seri said...

memang semua komen dari kalangan wanita kecuali tuan punya blog

Related Posts with Thumbnails